Annelie Andersson Årets pedagog förskola Örebro
Annelie Andersson fick blommor, diplom och en prischeck på 15 000 kronor. Foto: Maria Svensson/Sveriges Radio.

Annelie Andersson årets förskolepedagog i Örebro

"Jag bemöter barnen som jag själv vill bli bemött"
1:01 min

Björkhaga förskola har årets bästa pedagog. Annelie Andersson får kommunens pris för att hon ser barnen.

I dag måndag är de kommunala förskolorna i Örebro stängda. Personalen har samlats till inspirationsdag och en av programpunkterna var utdelningen av Årets pedagogiska pris i kategorin förskola.

Priset gick till förskolepedadogen Annelie Andersson på Björkhaga förskola i Örebro.

– Det känns ju förstås väldigt roligt. Jag vet med mig att jag är ganska bra på att bemöta varje barn precis som jag själv vill bli bemött, med värme glädje respekt och framför allt nyfikenhet. 

Men hon vill inte ta åt sig hela äran: 

– Det här är ju ingenting som jag själv kan åstadkomma, om det inte vore för samarbetet med mina kollegor på Björkhaga förskola. 

Juryn som hade ett flertal nomineringar att välja bland hade följande motivering till valet av pristagare:

”Du är en närvarande människa som ser varje barn. Med stor pedagogisk yrkesskicklighet sprider du trygghet, lugn och arbetsglädje. Genom att metodiskt och målmedvetet observera barnens individuella och kollektiva lekar skapar du tematiska förutsättningar för att stimulera varje barns nyfikenhet, engagemang och lust att lära.

Du bidrar aktivt med dina erfarenheter och stora kunskaper i det kollegiala lärandet. Tillsammans med dina kollegor och barnen lägger du grunden för ett livslångt lärande och en förskola att längta till.”

Förutom diplom och blommor får Annelie Andersson en prischeck på 15 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".