Erik och Kalle Norwald. Foto: Privat.
Erik och Kalle Norwald. Foto: Privat.

Erik och Kalle kan snart få adoptera

"Det viktiga är att ta hand om ett barn som behöver oss"
9:28 min

Erik och Kalle Norwald är gifta sedan två år men har längtat efter barn betydligt längre. Nu tänds hoppet för dem att adoptera från utlandet.

Nyligen beslutade Colombia att landet ändrar sina bestämmelser om adoption, så att även samkönade par kan adoptera. Så eftersom paret redan blivit godkända för adoption i Sverige väntar man nu på barnbesked.

– Precis när vi var färdiga med hela byråkratin här trädde den nya lagen i Colombia i kraft, berättar Erik Norwald som är född och uppväxt i Örebro län.  

Det innebär att paret blir det första samkönade paret som får adoptera i Sverige. 

– Vi var väldigt ödmjuka inför det här, men så kom det här, säger Erik, som menar att beskedet om möjligheten var väldigt omtumlande.

– Det som värmer extra mycket är reaktionerna från andra samkönade par som nu ser nytt hopp för att också de ska få adoptera, berättar Erik Norwald.

Paret är godkänt av både svenska och colombianska myndigheter, samt också av ett barnhem i Colombia, så nu väntar Erik och Kalle på barnbesked, att de fått ett utvalt barn att adoptera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".