Daniela Pierre
Daniela Pierre son gick inte till skolan på flera år

Politiker satsar för att få elever tillbaka till skolan

Mamman: Han mådde bara dåligt och då gick han inte.
3:26 min

Flera elever i Örebro kommun riskerar att inte klara sin skolgång. Detta på grund av hög ogiltig frånvaro. Något som politikerna vill förändra.

Ungefär 50 elever från grundskolan missar en hel termin och omkring 250 elever i Örebro har tjugo procents frånvaro.

En oroväckande siffra som politikerna nu väljer att satsa 12, 8 miljoner på. Pengarna är en social investering och kommer att gå till projektet Bryggan.

Eftersom han inte fått rätt stöd från början så har han fått kunskapsluckor

Daniela Pierre har under en lång haft sin son hemma. Då han inte känt att skolan är en plats för honom och hon menar att det behövs mer resurser, så skolan kan se alla elever.

– Eftersom han inte fått rätt stöd från början så har han fått kunskapsluckor och då mådde han bara dåligt och då gick han inte, säger Daniela Pierre.  

Satsningen förväntas också minska kommunens kostnaderna för de barn som är hemma idag. Då "Bryggan" kommer att vara en plats där förvaltningar ska samarbeta. En plats som kommer erbjuda stöd, behandling och skolundervisning under samma tak.

– Idag har vi höga kostnader och det kommer vi komma ifrån genom Bryggan som den kallas, säger Lennart Bondesson (KD).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".