peter pedersen degerfors DIF fotboll
Foto: Sveriges Radio / Anders Wiklund / TT

Pedersen (V) vill hjälpa Degerfors IF ur krisen

"Jag bedömer att det blir ett ja"
1:19 min

Peter Pedersen (V), kommunstyrelsens ordförande i Degerfors, hoppas få ett ja till förslaget att hjälpa Degerfors IF som är i en ekonomisk kris.

– Jag bedömer att det blir ett ja, men vi ska ha ett extra medlemsmöte på söndag och besluta. Det här har ju kommit upp väldigt snabbt, en förfrågan här i början på veckan som vi har att ta ställning till på måndag, säger Peter Pedersen (V).

Fotbollsklubben Degerfors IF som spelar i Superettan riskerar att förlora sin elitlicens om de inte får ordning på ekonomin. Ett förslag har lämnats till kommunstyrelsen där klubben begär två hyresfria år, 2016 och 2017, samt att kommunen ska öka sitt borgensåtagande från drygt två miljoner kronor till fem miljoner.

– Jag kommer att rösta för att vi tillstyrker eftersom alternativet är sämre, säger Peter Pedersen.

Oppositionspartiet Socialdemokraterna är kritiska till förslaget och anser att Degerfors inte ska lägga mer pengar på Dif. Men Peter Pedersen anser inte att ett ja till förslaget innebär att hålla Dif under armarna.

–  Om vi säger nej så vet jag att det kommer bli en stor smäll, inte bara för Degerfors IF utan även för skattebetalarna i Degerfors. Då tycker vi nog att det är bättre att välja det andra alternativet. Då får vi lite mera tid att fundera ut vad är det för samarbete vi ska ha i framtiden, säger Peter Pedersen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".