Miljöbild i Karlskoga.
Wisslaren från Karlskoga är första Instagramprofilen som finns på frimärke. Foto: Christoffer Collin. Privat bild.

Instagramprofilen Wisslaren först ut på frimärken

''Vet inte vad jag ska säga, det är sjukt faktiskt''
5:03 min

Att få sina bilder utgivna som frimärken var inte något som Christoffer "Wisslaren" Collin från Karlskoga ens hade vågat drömma om.

Christoffer Collin är den första Instagramprofilen att få sina bilder till frimärken. Något som han själv är relativt mållös inför.

 – Det är ju sjukt! Sex bilder, ett helt kompendium plus en rulle med enskilda vanliga klassiska svenska inrikesfrimärken.

Du är ju den första instagramprofilen att få sina bilder till frimärken, hur känns det?

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Det är en stor ära, sen tror jag inte att jag förstått det symboliska värdet i en sån grej än. Det kanske kommer när jag fått mer perspektiv på det.

Christoffer har över en miljon följare på Instagram och åker land och rike runt för att fota fina miljöbilder. Med alla sina följare skulle han kunna göra ett politiskt ställningstagande för att upplysa vad som händer i världen men Christoffer är tveksam.

 – Ja det kan man. Men jag vet inte, för så som jag byggt upp kontot så är det ju i regel väldigt positivt och jag vill inte väcka för mycket politisk uppmärksamhet.

Kanske är det naturliga steget i vad jag vill göra i framtiden

Men som Christoffer har sagt innan, man måste också följa med i utvecklingen och ta nästa steg. Och nästa steg för honom är Kenya.

 – Då ska vi träffa en massa barn som blivit utsatta för trafficking, och som har rymt från tvångsäktenskap och rymt från att ha blivit könsstympade. Att få träffa barnen och höra deras historier.

Christoffer vet själv inte hur han kommer hantera att fota på det sättet och framförallt fota på en sådan mänsklig nivå men han ser ändå fram emot det.

– Det kommer bli en väldigt annorlunda grej som ska bli jätteintressant. Ett jobb som kanske är det naturliga steget i vad jag vill göra i framtiden säger han. 

Christoffer må ha blivit en offentlig person i vissa kretsar men han är ödmjuk inför det. Och om det skulle ta slut så är han tacksam för de åren han haft och får då blicka vidare på nästa kapitel i sitt liv.

Det här är del tre av tre i serien om Instagramprofilen Christoffer Collin även kallas Wisslaren. Här nedanför kan du höra och läsa de andra delarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".