Saluhallen i Örebro.
Saluhallen i Örebro kommer fortsätta ha öppet trots konkursen. Foto: Päivi Kotka/Sveriges Radio.

Bolaget bakom Saluhallen i Örebro har ansökt om konkurs

Bolaget som drivit Saluhallen i Örebro kan inte driva verksamheten på sikt och har ansökt om konkurs.

Ägaren till fastigheten som Saluhallen ligger i, Carlsson & Åqvist, berättar att det varit svårt för bolaget att driva hallen utifrån det koncept som öppnades från början. Många justeringar har behövts vilket medfört ökade kostnader. 

– Vi har stöttat saluhallen från början och vet att många örebroare vill ha en saluhall. Men vi vet också att det inte är så lätt att driva en saluhall i Örebro eller någon annanstans för den delen, säger fastighetsägaren Björn Åqvist.

Nu hoppas Björn Åqvist att de tillsammans med aktörerna som finns i saluhallen ska hitta en form för att kunna driva verksamheten vidare. Han menar att de förändringar som gjorts, vars kostnader drivit bolaget Saluhallen Örebro AB i konkurs, har gjorts till det bättre. 

– Det är mer kunder och mer folk där än det någonsin varit så det känns positivt, säger Björn Åqvist.

Tillsvidare kommer Saluhallen att hålla öppet som vanligt. Exakt hur den fortsatta driften kommer lösas är inte klart i nuläget. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".