Camilla Andersson Larsson (V) i Nora.
1 av 2
Camilla Andersson Larsson (V) i Nora. Foto: Marie Hansson/Sveriges Radio.
Nora torg.
2 av 2
Nora torg. Foto: Karwan Tahir/Sveriges Radio.

Det politiska samarbetet i Nora har spruckit

Vänsterpartiet: Vi brinner för mindre barngrupper
0:33 min

Vänsterpartiet i Nora lämnar nu samarbetet med Socialdemokraterna. Partierna är bland annat oense om barngruppernas storlek i förskolan.

Partierna har inte kunnat enas om budgeten för nästa år.

– Det är svåra ekonomiska tider, en viktig sak för oss är att minska barngrupperna. Det tycker inte Socialdemokraterna att man har råd med i nästa budget utan satsar hellre på konstgräs och allhall, säger Camilla Andersson Larsson (V), vice ordförande för kommunstyrelsen i Nora.

– Vi hade en uppgörelse om att satsa på skola, vård och omsorg, att prioritera det först. Det tycker vi att de bryter, fortsätter hon. 

Socialdemokraterna beklagar att samarbetet gått i stå, och säger att partiet nu jobbar vidare på en lösning för invånarna i Nora.

– Vi måste klara att både gasa och bromsa när förutsättningarna är osäkra, men vi vill betona att vi gör satsningar inom både skola, vård och omsorg, skriver Ulla Bergström och Solveig Oscarsson för Socialdemokraterna i ett pressuttalande.

Och Helena Wilhelmsson, som är oppositionsråd för Centerpartiet i Nora, säger att det var både bra och väntat att Vänsterpartiet lämnar det politiska styret i Nora.

– Det är bra att partiet inte har inflytande över politiken längre, säger hon till P4 Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".