Det var pulkaåkning för första gången för flera av barnen på flyktingboendet i Bredsjö.
Pulkaåkande barn. (Arkivbild). Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.

Bullervall vid Almbro skola kan bli pulkabacke

"När vi ändå är här och gräver kan vi göra något extra för barnen"
1:02 min

Trafikverket ska bygga om väg 51 som går genom Almbro. Därför bjöd de in föräldrar med barn på Almbro skola så att de skulle få komma med synpunkter.

– Det var väldigt många engagerade föräldrar som kom hit på mötet så det är vi jätteglada för. Jag tycker också vi fick ut väldigt många bra tankar och idéer om förbättringar, berättar Malin Skyman som är projektledare på Trafikverket.

Många tankar och idéer som föräldrarna hade gällde parkeringen vid skolan.

– De upplever att det är en liten plats, otäckt att backa ut, det är många som kommer samtidigt, det är små barn, säger Malin Skyman. 

Det som Trafikverket framförallt vill göra vid skolan är att ta tag bullerfrågan. Där är ett förslag som kom upp på mötet att göra bullervallen till en pulkabacke som barnen kan leka på.

– Det är ju egentligen därför vi började titta på Almbroskolan för den ligger precis vid vägen. Men vi kände att vi ville göra någonting mer, vilket är lite unikt faktiskt. Men vi känner att de har varit utsatta i många år och när vi ändå är här och gräver kan vi göra något extra för barnen och deras lekmiljö, säger Malin Skyman. 

Nu ska hon och hennes medarbetare besöka skolan även på dagtid för att låta barnen själva komma med fler idéer. Föräldrarna på kvällens möte föreslog till exempel att låta elevrådet komma till tals i frågan. 

Jag tror att många kommer bli verklighet! 

Spadarna ska sättas i backen först hösten 2018 men Malin Skyman säger att det finns väldigt goda chanser för att förslagen från föräldrarna och barnen kommer tas med i ombyggnationen.

– Absolut! Jag tror många kommer bli verklighet, säger Malin Skyman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".