Kerstin Jennebo visar upp en tavla som skulle kunna vara hennes val.
Kerstin Jennebo visar upp en tavla som skulle kunna vara hennes val. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.

Hela länet ska engageras i konstutställning

"Det ska vara hjärtats val"
3:32 min

Till våren kommer en ny konstutställning att presenteras på Örebro länsmuseum. Tavlorna har valts ut av representanter från hela länet.

Tanken är att en person i varje kommun i länet ska få i uppdrag att gå till Örebro länsmuseum och titta igenom en stor mängd oljemålningar som finns i källaren där. Varje person väljer ut en tavla som de vill ha med i utställningen.

– När man hittar ett verk som säger någonting och som man tycker om så ska man ta den. Det handlar inte alls om att vara kunnig i konsthistoria, utan det ska vara hjärtats val, säger Kerstin Jennebo som är projektledare.

Efter samlingsutställningen på Örebro länsmuseum så får deltagarna möjlighet att visa upp sin utvalda tavla i den egna hemkommunen.

Kerstin Jennebo håller nu på att välja ut de personer som ska få vara med och bestämma vilka tavlor som ska få vara med på utställningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".