Erik Wärlegård och Alexander Axén ÖSK
1 av 2
Erik Wärlegård och Alexander Axén. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio.
galakväll ÖSK mingel
2 av 2
Gäster som precis börjat mingla inför galakvällen på Scandic. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio.

ÖSK bjöd in till fotbollsgala för spelare och supportrar

Tränare: Ett hejdå till spelarna nu får de ledigt
3:11 min

ÖSK anordnade en gala på hotel i Örebro som avslutning på årets säsong.

Under kvällen vankades prisutdelning för till både spelare och supportrar.

– Det är alltid kul att dra streck över en säsong och fira saker som vi gjort bra. Också ett hej då till spelarna, nu får dem ledigt till femte december. Det blir ett perfekt avslut, säger huvudtränare Alexander Axén inför kvällen.

Spelarna ska få fyra veckor semester, vilket är lite längre än normalt. Säsongen för laget har inte gått riktigt så bra som de hade hoppats.

– Vi är tre poäng från målsättningen, tre placeringar, men vi gjorde en strategisk förändring i somras där vi sålde fyra spelare och tog in sju nya, vilket betydde att vi tyvärr inte fick ihop det så bra som vi ville, säger Alexander Axén. 

Han erkänner också att målsättningen med en topp 6-placering var att sticka ut hakan för laget och att det ändå är riktigt bra att de bara är tre poäng ifrån.

Alexander Axén berättade inför galan att han såg fram emot en trevlig galakväll.

– Det är alltid kul att träffas, under sådana här förutsättningar när det bara är glädje och alla ska säga hejdå och sen splitta upp imorgon när man åker till olika ställen, på semester eller hem där man kommer ifrån. Så en sådan här dag är det bara glädje, säger Alexander Axén. 

Under galakvällen kom pris för bland annat Årets ÖSK:are och Årets målskytt att delas ut. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".