Linda Öhrn McDaniel
Linda Öhrn McDaniel är från Örebro men bor i USA. Foto: Privat.

Linda Öhrn McDaniel har släkt och vänner som röstat på Trump

"Jag tror de är republikaner i hjärtat mer än Trump-anhängare"
2:38 min

Linda från Örebro är gift med en amerikan från Texas och bor USA. I dag vaknade hon upp till nyheten att Trump blivit president.

När Linda gick och lade sig på natten hade hon sett att det såg ut att bli Trump men hon hoppades ändå att något revolutionerande skulle hända under natten.

– Men tyvärr, tyvärr så var det sant. Det var ungefär så det kändes. Det var en mindre chock igår när vi såg att det såg ut att bli så, säger Linda Öhrn McDaniel. 

Linda är 42 år, gift med en amerikan och har två barn. Linda är professor på Kent State University. Hennes man är från Texas och de har många släktingar och vänner som stöttar Trump. 

– Jag tror att de är republikaner i hjärtat mer än Trump-anhängare. Sen är det många som vill, det ser ni säkert även i den svenska politiken, det är lätt att gå till extremen när man inte håller med det som är just nu, säger Linda.

Sen poängterar hon att familjen Clinton är väldigt hatad av de här människorna på grund av saker som hände under Bill Clintons tid som president, vilket gör att de inte kan tänka sig att välja det alternativet.

Linda Öhrn McDaniel tror också att sociala medier spelat roll. Många har delat saker på facebook och i emails utan att kolla källorna. I tankarna snurrar nu mycket om hur framtiden ska bli i USA med Trump som president.

– Ja vi sa faktiskt på rummet här "undrar om han kommer vilja vara president eller om han bara ville vinna valet?". Min tanke är att det vore bäst om hans vicepresident som blev president, tyvärr kan vi väl inte hoppas på det heller, säger Linda. 

Hon är rädd för vad som kan komma att hända samtidigt som hon poängterar att även om presidenten har mycket makt så finns det ett system på plats där beslut behöver gå genom flera instanser. 

–  Även Barack Obama som hade höga förhoppningar har inte kunnat få igenom allt han velat. Nu får man väl hoppas att systemet fungerar så det värsta inte kan hända så att säga, säger Linda Öhrn McDaniel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".