Tegelbruket i Markbacken. Foto: Malin Helenius/Sveriges Radio Örebro
Tegelbruket i Markbacken. Foto: Malin Helenius/Sveriges Radio Örebro

Aktivitetshuset Tegelbruket välkomnar ungdomarna från Varberga

Tegelbruket: Vi kan inte hjälpa dem som säljer droger i Oxhagen
0:38 min

Aktivitetshuset Tegelbruket i Markbacken i Örebro välkomnar Varbergas ungdomar till sin verksamhet.

Efter höstens oroligheter i Varberga med stenkastning och bränder så kliver nu ledningen för aktivitetshuset Tegelbruket in och erbjuder verksamhet för de äldre ungdomar i Varberga som inte längre besöker fritidsgården, då de blivit för gamla för den.

Det sker efter att Varbergas områdesansvarige för Örebro kommun, Patrik Wallin, i P4 Örebro i morse sa att man söker samarbete med aktivitetshuset i Markbacken.

– Det skulle vara bra att jobba upp ett samarbete med Tegelbruket, som ligger alldeles i närheten av Varberga, säger Patrik Wallin i morgonprogrammet i P4 Örebro.

Tegelbruket i Örebro erbjuder verksamhet för ungdomar från 16 år. Både i sina lokaler i Markbacken men också utanför.

Sedan en tid tillbaka har Tegelbruket uppsökande verksamhet i Varberga för att fånga in ungdomar till Tegelbruket.

Men flera krafter måste samverka för att lösa Varbergas problem. Det säger tillfördnade verksamhetschefen Unnur Tryggvadottir till P4 Örebro efter vår rapportering om stöket i Varberga.

– Står man på bron i Oxhagen och säljer droger så hjälper det inte om vi kommer dit och säger att de kan komma till Tegelbruket och spela basket, säger Unnur Tryggvadottir, som är tillförordnad verksamhetschef på Tegelbruket.

Och hon betonar att alla parter måste göra in insats för att göra Varberga till en bättre plats; polisen göra sitt arbete, socialtjänsten sitt, fritidsgårdarna sitt.

– Det gäller att alla kliver fram samtidigt. Om vi vet att de andra gör sitt jobb så kan vi göra vårt, säger Unnur Tryggvadottir.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".