Ett polisavspärrningsband har satts upp på platsen.
Polisen har spärrat av platsen. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen varnar: Inbrott i Sydnärke

Polisen vädjar: Det är inte mycket folk som hör av sig
0:14 min

Det har varit ovanligt många bostadsinbrott i södra delen av Örebro län dom senaste veckorna. Det skriver Polisen på sociala medier.

Polisen hoppas få hjälp av allmänheten med eventuella iakttagelser som kan hjälpa till i utredningarna kring brotten.

Det handlar om flera olika gärningsmän tror polisen, som misstänker att både bil och cykel har använts som färdmedel till och från brottsplatserna.

– Senaste veckorna har lokalpolisområde Hallsberg drabbats av ovanligt många bostadsinbrott. Vi önskar allmänhetens hjälp med eventuella iakttagelser som kan hjälpa oss vidare i utredningarna kring dessa brott, skriver polisen.

Kumla har varit extra utsatt för inbrott, men även flera orter i södra länsdelen har drabbats, enligt polisen. Det har varit 16 villainbrott i framförallt Kumla och Hällabrottet.

Gärningsmännen har krossat rutor och sökt bostäderna efter bland annat smycken och kontanter. Polisen tror att det handlar om flera olika gärningsmän, och hoppas nu på tips från allmänheten.

– Det är inte mycket folk som hör av sig och kanske man tror att deras iakttagelser inte är viktiga för oss. Men det är viktigt att vi får information om minsta lilla, säger polisens förundersökningsledare Karin Eldblom.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".