Gustav Hallén sålde sig på auktionssajt.
1 av 2
Gustav Hallén sålde sig på auktionssajt och erbjöd sig att gifta sig med en amerikan för 450 000 kronor. Foto: Privat.
Gustav Hallén.
2 av 2
Gustav Hallén. Foto: Privat.

Örebrosonen Gustav Hallén fick inte sälja sig på nätauktion

Hallén: En stor drös ironi
0:48 min

Det har varit intensiva dagar för Gustav Hallén, bördig från Örebro, efter att han erbjöd amerikaner att gifta sig med honom efter Trumps seger.

Gustav Hallén från början från Örebro lade i förra veckan, efter att det amerikanska valet där Donald Trump segrade, ut sig själv på auktionssajten Ebay.

Han erbjöd sig helt enkelt för en avsevärd summa pengar, 450 000 svenska kronor, att gifta sig med en amerikan, för att "rädda" den från USA i det fall den intresserade inte ville leva kvar i landet efter att Trump segrat för att nästa år bli USA:s president.

– Hela grejen med den är att det är en väldigt stor dos ironi med det. Folk som känner mig fattar ju det, men det blev läskigt när det spred sig över hela världen.

Efter att det blev känt i medierna vad Gustav Hallén gjort, togs hans annons bort från auktionssajten. Han bröt mot sajtens regler, bland annat för att det inte är tillåtet att sälja en människa.

En del av de som hörde hans historia har reagerat negativt.

De som hört av sig har förstått ironin efter att han förklarat, berätter Gustaf Hallén. Och många har skrattat åt det hela även i USA, enligt honom.

– Det som kändes spontant med den när jag lade ut den var att ett äktenskap kändes som den snabbaste vägen in i Sverige för att få våra rättigheter här, säger Gustaf Hallén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".