sdltb79fe9d-nh hudacek
En middag med målvakten Julius Hudacek gick att buda hem till förmån för Musikhjälpen. Foto: Sveriges Radio / Stefan Jerrevång/TT

Välgörenhetsmatch i Örebro för att samla in pengar till Musikhjälpen

Under torsdagens match mot Djurgården tar Örebro Hockey hjälp av bland annat Svenska kyrkan för att samla in pengar till Musikhjälpen.

En välgörenhetsmatch varje säsong har blivit ett återkommande tema för Örebro hockey. Tidigare år har man, tillsammans med sin samarbetsparter Svenska kyrkan, valt olika ändamål som till exempel Kvinnohuset. 

– Men i år är det för Musikhjälpen vilket kändes aktuellt och det är Svenska kyrkan som är med och bestämmer vilket ändamål vi ska ha. Det känns jättekul och det känns lite som startskottet för den här insamlingen till musikhjälpen i hela regionen, säger Emilie Wiklander, marknadsansvarig på Örebro Hockey. 

Bland annat finns det en kör på plats och en organist som spelar musik. Det finns även auktioner att delta i. En av sakerna man kan buda på är en middag med Julius Hudacek där man kan käka en burgare och prata om livet eller hockey. 

– Allting ikväll går ju ut på att samla in så mycket pengar vi bara kan för att barn i krig ska ha rätten att gå i skola och det ser vi som en förutsättning för att den här världen ska utverklas åt rätt håll, säger Emilie Wiklander.

Svenska kyrkan har också ett 60-tal ungdomar på plats som samlar in pengar i bössor. Hon tycker att det kommer bli ett lyft för hela stan att Musikhjälpen kommer till just Örebro i december.

– Det är ju också en väldigt härlig tid i kyrkan när vi pratar extra mycket om solidaritet och att bry sig om andra och framförallt barn, som vi fokuserar på extra då. Sen naturligtvis att det är en jättekul grej för alla studenter och ungdomar i stan. Det är ju jättestort bland dem, säger Jenny Holmberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".