Örebro Tingsrätt
Örebro Tingsrätt Foto: Jazz Munteanu

50-åring misstänkt för grova våldtäkter mot 10-åring

En 50-årig man i Örebro län misstänks för att ha utfört upprepade övergrepp mot en 10-åring. Händelserna ska ha skett under sex månaders tid.

Mannen är närstående till barnet och ska enligt åtalet som kom i dag ha agerat särskilt hänsynslöst mot barnet och missbrukat barnets beroendeställning.

Brotten har enligt åklagaren varit ägnade att allvarligt skada tryggheten och tilliten hos ett barn i förhållande till en närstående person.

Enligt åtalet ska det ha funnits misstankar om att barnet utsatts i ett halvår för övergreppen, som ska ha skett i den din misstänkte 50-åringens bostad.

Åklagaren anser att gärningarna faller inom ramen för grov våldtäkt.

Som bevisning används bland annat vittnesförhör. Även journalanteckningar och den misstänkte mannens upprepade besök på webbsidor där äldre män har sex med mycket unga flickor har använts för att styrka de gärningar som mannen är misstänkt för.

Enligt uppgifter i Nerikes allehanda så har den misstänkte jobbat i en organisation som jobbar med att förhindra övergrepp mot barn. Mannen har också egna barn enligt NA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".