Lina Kvarnström Lilla kulturpriset 2016
Linda Kvarnström är årets Lilla Kulturpristagare i Örebro län. Foto: Privat.

Dansaren Lina Kvarnström får Lilla Kulturpriset i Örebro 2016

I samband med Kulturnatten i Örebro delade Scenit ut årets Lilla Kulturpris till 19-åriga dansaren Lina Kvarnström från Vintrosa.

Enligt motiveringen får Lina priset för sitt passionerade engagemang och för att hon är en driven, inspirerande, ambitiös och engagerad person som har främjat ungdomskulturen i Örebro län. 

Genom att starta den egna dansskolan M.L. Blichfeldt Dance of Potential Arts har Lina Kvarnström enligt juryn skapat en plattform för unga dansare att uttrycka sig inom sin konstform.

Lina kunde inte vara på plats själv för att ta emot priset eftersom hon flyttat till New York för att studera på Broadway Dance Center.

– Jag har fortfarande inte smält det! Att få ta emot det här priset är minst sagt en ära och det värmer så frukansvärt varmt i hjärtat att veta att jag har ett så stort stöd hemifrån, att folk tror på det jag gör, säger Lina Kvarnström om priset.

Lilla Kulturpriset i Örebro län är ett pris på 15 000 kronor.

Kriterier för Lilla Kulturpriset:

  • Den nominerade ska vara 13-25 år
  • Den nominerade ska ha utmärkt sig inom kultur i Örebro län det senaste året (ange med vad samt hur i motiveringsdelen när du nominerar)
  • Den nominerade ska vara bosatt i någon av Örebro läns 12 kommuner


Definition av "kultur":

Vi använder oss av en vid definition av "kultur", utöver kulturformer som dans, film, konst, musik, teater m.m inkluderar vi även mer moderna och nyskapande kulturformer, som lajv och spelkultur. 

Källa:Scenit

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".