Segerjubel i BIK Karlskoga. Arkivbild:Valdemar Andersson/SR Örebro.
Segerjubel i BIK Karlskoga. Arkivbild:Valdemar Andersson/SR Örebro.

BIK Karlskoga imponerade inte i suddenseger mot Södertälje

Victor Berglind: Det var öppet mål
1:39 min

12 icingpuckar i första perioden för hemmalaget säger en del om hur det såg ut.

Södertälje tog ledningen i powerplay tidigt i den första perioden då Henrik Thegel sköt 0-1 efter 7,41 och det stod sig perioden ut.

Den andra perioden inleds som den första, men efter Tobias Thermells timeout efter knappt halva den andra perioden skulle mycket förändras.

För drygt fem minuter senare hade BIK vänt till ledning 2-1 efter mål av Mikael Eriksson och Carl Persson efter att BIK låtit SSK ha mer puck och satsat på spelvändningar.

Den tidigare BIK spelaren Anton Holm skulle kvittera för SSK sent i den andra perioden då han efter 18,18 gjorde 2-2 och han skulle inte vara nöjd med det för den tredje perioden hinner bara bli sju minuter gammal då han även gör 2-3 och jobbigt läge för hemmalaget.

Men denna eftermiddag skulle man inte ge sig för när 12 sekunder återstår av den tredje perioden kvitterar Victor Ejdsell då han är iskall och drar sig runt målvakten i bortalaget till 3-3 och förlängning väntar.

I förlängningen går spelet fram och tillbaks, men i slutet dominerar BIK och till slut får Victor Berglind ett skottläge som han tar, men Sahlin räddar. Men returen får Berglind öppet mål på och hemmasegern är ett faktum till 4-3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".