Lastbil skadad efter brokrock vid Mosås
En lastbil körde in i en bro i Mosås i höstas. Sveriges åkeriföretag vill ha fler trafikpoliser. Foto: Ola Widmark Karlsson/Sveriges Radio.

Åkeriföretagen till länets riksdagspolitiker: Vi behöver trafikpoliserna

Åkeribranschen: De är bekymrade därute
0:27 min

Gör mer för att få fler trafikpoliser. Den uppmaningen riktar nu Sveriges åkeriföretag i länet till länets politiker i Riksdagen.

Antalet trafikpoliser har minskat i länet de senaste åren. Vilket bland annat P4 Örebro berättat om. Ett trafikfiasko, har bland annat Motormännens riksförbund kallat det.

Och i morse träffade Ingemar Resare, regionchef för Sveriges åkeriföretag Öst, ansvariga politiker i länet för att framföra sin oro för att antalet trafikpoliser minskar på vägarna.

– Trafikpolisen måste få utrymme därute. Det krävs otroligt mycket kompetens för att kunna kontrollera ett tungt fordon. Pratar vi med poliser ute på fältet så märker vi att de är bekymrade, säger Ingemar Resare, som är regionchef Öst vid Sveriges åkeriföretag.

Eva-Lena Jansson, som sitter i Riksdagen för Socialdemokraterna i länet säger att frågan inte är ny och att Riksdagen gjort skärpningar i lagen.

– Man fick fram en lag om bland annat klampning, som gör det möjligt att stanna fordon som kör mot reglerna, säger Eva-Lena Jansson (S), som sitter i Riksdagen för Örebro län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".