Brandstationen Finnerödja skadad i brand.
Brandstationen Finnerödja skadad i brand. Foto: Magnus Bern/Nerikes brandkår.

Inget misstänkt brott när Finnerödja brandstation brann

Utryckningsbilarna är på sanering och en ny reservstation upprättas nu i Finnerödja efter att brandstationen brann i lördags.

Det var i lördags förmiddag som larmet kom om att brandstationen i Finnerödja brann. Det gick att släcka branden utan att den spreds till lägenheterna i samma fastighet med hjälp av utryckningsbilar från andra stationer, men lokalen blev brandskadad.

- Det är rejält sotsvart. Det behöver saneras i flera månader, säger Magnus Bern, som inspekterat brandstationen i Finnerödja för Nerikes brandkår efter branden i brandstationen i lördags.

Lokalen går inte använda längre efter att den brandskadats. Nu upprättar Nerikes brandkår en reservstation i utkanten av Finnerödja och räknar med att bilarna kommer dit efter att de sanerats.

Det handlar om en släckbil och en pick up. Fram tills att de är klara använder räddningstjänsten en reservbil. Möjligheten att rycka ut och släcka bränder i området kommer inte av påverkas, enligt Magnus Bern.

Både polis och räddningspersonal har undersökt lokalen efter branden. Och det finns inga tecken på brott eller inbrott.

– Troligen handlar det om någon form av elfel eller tekniskt fel, säger Magnus Bern.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".