Örebro hockey
(Arkivbild). Foto: Robert Granström/TT

Snopen förlust för Örebro i bortamatchen mot Brynäs

Martin Johansson, Örebro: Jag skulle avgjort, känns det som.
1:48 min

Det som först såg ut att kunna bli Örebros första vinst mot Gävle sen 2013 slutade med seger för Brynäs med 4-3 i förlängningen.

Det var Örebro som lyste starkast i början av matchen på Gavlerinken. Två snabba mål från Örebro tidigt i matchen från Tomas Wandell och Greg Squires.

Johan Wiklander satte 3-2 målet och det såg ut som att det kunde bli en efterlängtad seger för Örebrolaget. Men så kom Brynäs Jacob Blomqvist och kvitterade i slutet av tredje perioden. 

De sista fem sekundrarna hade Martin Johansson chansen men lyckades inte.

– Jag skulle avgjort, känns det som. Det trodde jag också men pucken tar på axeln och smiter utanför. Ah det var synd, säger Martin Johansson.

I förlängningen var det Brynäs som lyckades få pucken i nätet och tog hem segern. Så ingen vinst mot Gävlelaget denna gång heller för Örebro.

Det har nästan blivit som en förbannelse det här att Örebro aldrig kan vinna mot Brynäs på bortaplan?

– Brynäs är till att börja med ett bra lag som vi har tur att få möta på hemmaplan, men det är något vi helt klart ska sätta stopp för. Det ser jag absolut ingen anledning varför vi inte skulle kunna göra, säger Martin Johansson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".