Marieberg galleria köpcentrum Örebro
Marieberg galleria köpcentrum Örebro. Här kan tjuvarna slå till mot sakerna i din bil med hjälp av en störsändare som slår ut billåset. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio.

Polisen varnar: Tjuvar tar sig in i bilen med störsändare

Polisen: Du tror att bilen är låst
0:40 min

Inbrotten mot bilar i köpområden som till exempel Marieberg i Örebro kommer tidigt i år. Nu varnar polisen för störsändare som slår ut ditt billås.

Det brukar vara värst när julhandeln drar igång, enligt Polisen, men i och med att rea-dagen Black Friday etablerat sig i Sverige så har polisen redan nu fått in rapporter om personer som med hjälp av störsändare hindrar dig från att låsa bilen, och sedan är det fritt fram.

– Vi tänker oss att man lastat bilen med varor och du ska sedan låsa den då har tjuvarna en störsändare på bilen som gör att du tror att bilen är låst, men det är den inte, säger Polisens presstalesman Stefan Wickberg.

Det du kan göra enkelt för att slippa inbrott är att känna efter i bildörren så att bilen verkligen är låst, enligt Polisen.

Här nedanför kan du gå in på Polisens Facebook-sida och se hur störsändaren ser ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".