Tobias Pettersson, LIF Lindesbergs tränare. Foto: Lasse Hellstrandh/Sveriges Radio
Tobias Pettersson, LIF Lindesbergs tränare. Foto: Lasse Hellstrandh/Sveriges Radio
Allsvensk handboll

Oavgjort för LIF Lindesberg efter osannolik slutminut

Tobias Pettersson: Vet inte om vi vann eller förlorade en poäng
3:01 min

En s.k. helplanspress räddade oavgjort (34-34) för Lindesberg mot Tyresö, trots underläge med två mål när mindre än en minut återstod av matchen.

För ovanlighetens skull inledde LIF Lindesberg starkt och gick till en tidig ledning med 7-3. Genom nästan hela första halvlek hade hemmalaget en tremålsledning, men tappade 15-12 till 16-16 inför halvtidsvilan.

Andra halvlek inleddes på absolut bästa tänkbara sätt för lindelaget när man lyckades VINNA en utvisningsperiod med 2-0 och dessutom avsluta de två minuterna med en målvaktsräddning.

Tyresö kvitterade dock omgående. Sedan följdes lagen åt till 23-23 innan gästerna vann en period i mitten av halvleken med hela 8-2 och matchen verkade avgjord för första gången.

Lindesberg närmade sig genom tre raka mål, nådde 32-33, men ett bortamål till tvåmålsledning och bollinnehav med mindre än en minut kvar gjorde att matchen på nytt verkade avgjord.

Då inleddes det man-manförsvar som ledde till reducering och ett straffmål till oavgjort i matchens sista sekund.

Bästa målskytt med sex mål och Matchens Lirare i LIF Lindesberg blev Bashkim Gashi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".