Ali Al Arbaji och Hamodi Muhsin från The New Generation, TNG.
Ali Al Arbaji och Hamodi Muhsin från The New Generation, TNG. Foto: Arne Holmberg/Sveriges Radio

Rapparna i TNG vill vara bra förebilder för de yngre i Vivalla

Rapparna Ali Al Arbaji och Hamodi Muhsin från rörelsen The New Generation i Vivalla har blivit förebilder för de yngre i Vivalla. Men de har också egna förebilder.

Förebilder är viktigt, och själva ser de upp till artister som Nas, Jay-Z och Tupac. Men även vanliga människor kan vara bra förebilder. 

– Beston Kalefa är en av våra förebilder. Det han gör för ungdomarna och alla människor där ute. Det behöver inte vara stora människor som är ens förebild, det kan vara någon i ens område som Beston, som sprider positiva vibes.

Ali Al Arbaji och Hamodi Muhsin inser att de själva till viss del har blivit förebilder för de yngre, och det är något de tänker mycket på.

– Det finns en studio i Vivalla. Vi brukar vara där och det brukar komma yngre som vill börja rappa. Vi försöker lära dem att alltid vara sig själva, det är alltid det bästa.

– TNG, The New Generation, är mer än bara musik och vi är fler än bara vi två, det är en rörelse, säger Ali Al Arbaji och Hamodi Muhsin.

Gruppen vill förmedla ett budskap om att aldrig ge upp, även när livet är som svårast. 

– Man måste fortsätta kriga för sina mål, även om omständigheter runt omkring gör det svårt. Man måste fortsätta kämpa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".