Fredrik Berglund, konstnärlig ledare, och Anna Nilsson, ordförande, Örebro stundentsångare.
Fredrik Berglund, konstnärlig ledare, och Anna Nilsson, ordförande, Örebro stundentsångare. Foto: Privat

Populär studentkör släpper skiva

"Har vi inte ont om tid gör vi något fel"
15 min

En körskiva där varje sångare är inspelad som soloartist - det hör inte till vanligheterna. Men en sådan har Örebro stundetsångare precis spelat in.

Örebro studentsångare har precis släppt en ny skiva, i fysisk form. Varje kördeltagare har sjungit in låtarna solo och sedan har alla spår mixats ihop.

– Ja, det har varit fullt upp, men vi brukar säga att har vi inte ont om tid gör vi något fel, säger Fredrik Berglund som är konstnärlig ledare för Örebro stundetsångare.

Kören har ungefär 30 till 35 engagemang varje år - allt från konserter till konferenser och andra evenemang.

– Vi kör fem framträdanden bara den här veckan, så just nu är vi inne i en intensiv period.

Och eftersom det är en studentkör byts ensamblen ut hela tiden.

– Ja, vi har väl bytt hela ensamblen bara senaste två åren, säger Anna Nilsson som är ordförande Örebro stundetsångare, och fortsätter:

– Men vi behöver inte locka in nytt folk, de kommer till oss ändå. Det är bland det roligaste som finns, och att få komma till tre timmar körrepetition är bland det bästa jag vet.

Ikväll uppträder Örebro studentsångare på adventsgudstjänsten i Nikolaikyrkan - en tradition sedan 10 år tillbaka. Och torsdag till lördag den här veckan är det körens egen konsertserie Kalastider.

– Det är 17:e året i år, och temat är Kärlek på många sätt. Som det ser ut i världen i dag behöver vi visa mer kärlek och värme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".