Hållplats, Haga Centrum, avstängning
Hållplatsen vid Haga Centrum är en av de som stängts av för ombyggnation. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio

Avstängda busshållsplatser irriterar resenärer

"Jag uppfattade ju inte att det var avstängt"
6:50 min

Ombyggnationen av busshållsplatserna Tornfalksgatan och Hagacentrum i Örebro har irriterar resenärer som anser sig ha fått för dålig information av Länstrafiken.

På Väster i Örebro har busshållsplatserna vid Tornfalksgatan och Haga Centrum tillfälligt stängts av för en ombyggnation. Men boende i området som brukar ta bussen från dessa hållplatser tycker inte att informationen från Länstrafiken om avstängningen varit tillräckligt bra. En av de är Ulrika Medin.

– Vi har inte fått någon information utom lappen i busshållsplatsen, säger Ulrika och berättar att många som hon pratat med helt missat informationslappen och sedan blivit snopna när bussen bara åkt förbi hållplatsen.

Ulrika Medin har själv kunnat promenera till andra busshållplatser i närheten under den här perioden, men menar på att avstängningen främst drabbar de som inte tar sig runt lika lätt. En av dem är Anita Dahlström som använder en krycka när hon går och har svårt att gå mellan hållplatserna.

– Först stod jag och väntade innan jag upptäckte lappen där det stod att jag måste gå till nästa hållplats, säger Anita.

Thony Lundberg, Trafik- och marknadschef på Länstrafiken, beklagar att informationen inte nått fram till alla som bor i området. Han menar att det beror på en miss i kommunikationen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".