Behcet Barsom, Shervin Kiani och Helene Liss
Shervin Kiani fick priset från Behcet Barsom (KD) och Helene Liss, /kultur- och fritidsförvaltningschef. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.

Shervin Kiani får nystiftat kulturpris i Örebro

"Jag känner mig jättehedrad"
2:54 min

För första gången nånsin utdelades idag priset Årets nykomling till Hjalmar Bergmans minne. Det gjordes i direktsändning i P4 Örebro.

Det nystiftade priset Årets nykomling till Hjalmar Bergmans minne delades ut för allra första gången på tisdagseftermiddagen i direktsänd radio.

Priset går till 18-årige dansaren Shervin Kiani från Örebro.

Han blev tämligen överraskad när två personer kom in i studion mitt i en intervju i P4 Örebro. Det var kulturnämndens ordförande Behcet Barsom (KD) och Helene Liss, kultur- och fritidsförvaltningschef i Örebro kommun som kommit till studion för att dela ut ett alldeles nystiftat pris. 

– Tusen, tusen tack, jag känner mig jättehedrad. Jag har inga ord.

Det nystiftade priset ska delas ut till en eller flera personer som står i början av sin konstnärliga bana, för att främja dennes eller deras utveckling inom kulturområdet.

Så här lyder motiveringen:

Shervin är en enormt driven kulturutövare i sin konstform dans. Full av energi fyller han betraktaren med lika delar stolthet, glädje, värme och energi. Under projektet Kulturnatten har Shervin två år i rad både som deltagare i projektgruppen och framförallt på scen tagit ett stort ansvar för arrangemanget i sin helhet. 
Shervin är en sann förebild både som människa och som kulturutövare.  

Årets nykomling till Hjalmar Bergmans minne är ett stidendium på 5 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".