Peter Samuelsson i Degerfors efter en poäng hemma mot IK Frej Täby. Foto: Daniel Viklund / Sveriges Radio.
Slutspelat för skyttekungen Samuelsson. Foto: Daniel Viklund / Sveriges Radio.

Degerfors IF:s Peter Samuelsson slutar med fotbollen

Peter Samuelsson har spelat 203 fotbollsmatcher och varit en stor målskytt för DIF genom åren. I dag berättar klubben att 35-åringen lägger fotbollsskorna på hyllan.

Under årets säsong toppade Samuelsson DIF:s interna skytteliga, berättar klubben på sin hemsida. Med 6 mål under 27 matcher varav 17 var startmatcher. Detta trots att han haft en skada.

– Det har växt fram undet hösten, jag har känt att kroppen börjar säga ifrån och klubben vill göra en generationsväxling så därför känns detta som rätt beslut att ta, säger Samuelsson om sitt beslut.

Sportchef Patrik Werner säger i en kommentar på hemsidan att Samuelsson varit en viktig spelare för Degerfors och en stor målskytt. 

– Vi i Degerfors IF vill tacka Peter Samuelsson för hans insatser i Rödvitt och hoppas att vi kan behålla honom i organisationen, säger Patrik Werner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".