Ghost Metallsvenskan Örebro 2016
Ghost uppträdde på Metallsvenskan i somras. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.

Metallsvenskan lägger ner

Arrangör: Det kräver tid och energi som vi saknar
1:24 min

Metallsvenskan som har hållit festivaler i Örebro i åtta år, har beslutat att lägga ner.

Så här skriver de på sin Facebooksida:

"Metallsvenskan is fucking dead!

Efter åtta år och lika många festivaler är det dags förMetallsvenskan att tacka för sig, det är slut nu. Vi har haft den äran att boka hundratals fantastiska band, vi har haft den finastepubliken och vi har jobbat med massor av underbara medarbetare och volontärer.

Allt har dock sin tid, så även Metallsvenskan. Vi som arrangeratfestivalen i alla år har helt enkelt inte tiden, energin eller finanserna föratt utveckla Metallsvenskan ytterligare en nivå. Vi väljer därför att tacka föross och lämnar fältet fritt för nya hungriga arrangörer.

Vi vill rikta ett stort tack till alla fina besökare, band ochmedarbetare som stöttat vår långa resa. Kanske ses vi igen – kanske påMetallsvenskan!

Tack!"

 

Metallsvenskan har bland annat blivit välkänd tack vare den något udda kombinationen hårdrock och fotboll. Men det blev ändring på det vid årets festival. Det fanns ingen bra yta för fotboll, så det blev bara konserter i år.  

Efter festivalen 2015 tvingades arrangörerna betala ett skadestånd på omkring 150 000 kronor eftersom fotbollsplanen på Brickebackens IP blev förstörd.

Elisabet Rapp på Örebro kommuns föreningsenhet sa då att det aldrig mer skulle få bli spel på en fotbollsplan.

– Vi kommer inte tillåta att arrangemanget hålls på en fotbollsanläggning, det är alldeles för känsligt.

Årets festival hölls på marken mellan pappersbruket och småbåtshamnen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".