Nora. Foto: Nora kommun.
Foto: Nora kommun

Ulla Bergström (S) ny vice ordförande i kommunstyrelsen i Nora

Oppositionsråd Helena Wilhelmsson (C): Jag tror att det kommer bli väldigt rörigt
0:38 min

Under onsdagskvällens fullmäktige i Nora gjordes en rad fyllnadsval efter att V lämnat styret i november. Till nytt kommunalråd valdes Ulla Bergström (S).

Bergström, som är ordförande för socialdemokraterna i Nora och ledamot i kommunstyrelsen, ersätter vänsterpartiets Camilla Andersson Larsson.

Oppositionen i fullmäktige hade lämnat motförslag till de olika vice ordförande-posterna som skulle fyllas. Men i omröstningarna så var det Socialdemokraternas förslag som gick igenom i samtliga fall. 

Oppositionsrådet Helena Wilhelmsson (C) är inte nöjd med resultatet och tror det kommer bli rörigt och stökigt i kommunens politiska styre framöver.

– Jag tror att socialdemokraterna kommer få åtnjuta en del nederlag i framtiden och jag tror framförallt de kommer få göra det i ärenden som stannar i kommunstyrelsen för där har man alltså inte i majoritet, säger Helena Wilhelmsson. 

Helena Wilhelmsson tycker att Socialdemokraterna skulle tagit chansen att bjuda in oppositionen och ge dem möjligheten att komma in tidigt i ärenden och processer. 

– I praktiken innebär det ju ingen maktförskjutning men det är en gest i en politiskt instabil tid. Jag tycker det är synd att Socialdemokraterna inte tar den chansen, säger Helena Wilhelmsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".