sdltad78c28-nh blåljus polis polisen
(Arkivbild). Foto: Johan Nilsson/TT

Taxichaufför hotades till livet med pistol - tre personer omhändertagna

Har fastnat på övervakningsfilm
1:10 min

Polisen har under natten varit på jakt efter tre unga män, som bland annat misstänks ha dödshotat en taxichaufför i Örebro med en pistol.

 Ärendet började med ett larm strax före klockan 01, från en bensinmack vid Eurostop där tre män varit inne och snattat öl. Där har de fastnat på övervakningsfilm.

Ett par timmar senare har tre personer, som polisen tror är samma som snattarna, stoppat en taxi på Holmen i Örebro. Där har en av dem riktat en pistol mot taxichauffören och hotat honom till livet.

När en av de misstänkta sen försöker lugna ner sin kumpan, han som håller i pistolen, lyckas taxichauffören fly från platsen och larma polisen. Han klarade sig utan fysiska skador men chockades.

Strax efter klockan fyra på morgonen larmas sen polisen om ett pågående bråk på Centralstationen i Örebro mellan flera personer.

Där kan polisen omhänderta tre personer som man nu misstänker kan ha med de tidigare händelserna att göra. De är misstänkta för misshandel, grovt olaga hot, skadegörelse och snatteri.

Alla tre är i 20-års åldern och sover nu ruset av sig hos polisen eftersom de var kraftigt berusade. Ingen av dem är hemmahörande i Örebro län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".