Torghandeln ställs in under Musikhjälpen i Örebro
Torghandeln ställs in under Musikhjälpen i Örebro Foto: Montage Sveriges Radio.

Torghandeln ställs in under Musikhjälpen

Torghandlare: Jag hoppas de ordnar torgplatser åt oss
0:27 min

Handeln vid Stortorget i Örebro ställs helt in under "Musikhjälpen-veckan". Det har tekniska nämnden beslutat. Vilket gjort torghandlare upprörd.

Musikhjälpen kommer, som ingen har missat, att vara i Örebro i år. Nu är det bestämt att torghandeln vid Stortorget kommer att ställas in under veckan.

Detta på grund av att arrangemanget är det största som hänt under året och att det krävs stora ytor för publiken, enligt Tekniska nämnden.

Vi vill ju tjäna pengar

Britt-Marie Cederström som brukar stå och sälja på torget tycker det är kul med Musikhjälpen men är arg över att förlora en vecka med handel innan jul.

– Man blir trampad på helt enkelt, vi som står på torget står inte där för att vi tycker det är roligt utan vi vill ju tjäna pengar, säger Britt-Marie Cederström.

Vad tycker du man ska göra åt situationen?

– Att de ordnar torgplatser åt oss och att vi får det vi har betalat för, säger hon.

Tommy Karlqvist, chef på Park och gata i Örebro kommun säger att kommunen har fått klagomål kring detta och att frågan nu ska undersökas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".