Stort intresse för hudkontroll

Under måndagen blev hudkliniken på Universitetssjukhuset i Örebro nedringd av personer utan remiss som vill kontrollera misstänkta hudförändringar. På måndag nästa vecka kan vem som helst besöka kliniken, förutsatt att man bokat tid. Från och med i dag kunde man boka en sådan tid och redan efter två timmar var de hundra tiderna uppbokade.
Under telefontiden mellan klockan 8 och 11 i dag ringde omkring 300 personer som ville boka tid, men bara 100 personer fick plats. Anledningen till den att hudkliniken öppnar dörrarna den 13 maj är den så kallade Euro-Melanoma-Monday och flera sjukhus runt om i Europa kommer då att vara öppna för hudkontroll. På USÖ kommer 5 läkare arbeta under dagen och titta på personer som är oroliga. Det blir en snabb bedömning och ser det ut att vara elakartat så tas prover som skickas på analys.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".