Elever från Adolfsbergsskolan anlände till Musikhjälpens bur redan på måndagen.
1 av 2
Elever från Adolfsbergsskolan anlände till Musikhjälpens bur redan på måndagen. Foto: Maria Rinaldo/Sveriges Radio
Eleverna från Adolfsbergsskolan utanför Musikhjälpen-buren på Stortorget.
2 av 2
Eleverna från Adolfsbergsskolan utanför Musikhjälpen-buren på Stortorget. Foto: Maria Rinaldo/Sveriges Radio

Elever marscherade till Musikhjälpen - kom för tidigt

Läraren: Vi kom hit på fel tid
3:18 min

Adolfsbergsskolans 7-9 marscherade till Stortorget till förmån för Musikhjälpen - men väl på plats insåg de att de kommit på fel tid.

Eleverna i Adolfsbergsskolans klasser 7-9 har haft en digital insamling under några veckor. De har också skramlat med bössor på stan.

Dessutom ha de utmanat föräldrar och andra att lägga en kilometerpeng på den marsch de gjorde i dag från skolan till Stortorget. Hittills har skolans insamling samlat in över 16 000 kronor.

– Det blev ungefär sex kilometer hit och vår digitala bössa är fortfarande öppen, så det kommer rassla in en del pengar fortfarande, säger läraren Ingrid Eisengarten.

Men väl framme på Stortorget fanns ingen från Musikhjälpen tillgänglig för att ta emot pengarna. Skolan hade hoppats på att få komma in i glasburen, men sändningarna startar inte förrän klockan 20.00 på måndagskvällen.

– Vi har kommit hit på fel tid, kan man väl säga. Men Radiohjälpen ska finnas på plats här så vi i alla fall får lämna in de fysiska pengarna vi har med, säger Ingrid Eisengarten.

Eleverna verkade dock inte hänga läpp trots uteblivet besök i glasburen.

– Det känns viktigt och bra att det äntligen kommit till Örebro. Vi kommer absolut hänga här utanför buren, för att se artister och pengarna som samlas in, säger Julia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".