Publik vid Stortorget i Örebro.
1 av 3
Då var Musikhjälpen i full gång, en hel del publik har samlats framför buren på Stortorget. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio
Publik på Stortorget i Örebro i samband med musikhjälpen.
2 av 3
Publiken väntar på musikhjälpen Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio
Musikhjälpen på Stortorget i Örebro.
3 av 3
Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio

Då var musikhjälpen i full gång

Emma Bodin: Jätteroligt att det händer lite i stan
2:06 min

Klockan 20.00 på måndagkvällen sparkade Musikhjälpen igång på allvar. Nu har programledarna etablerat sig i glasburen på Stortorget i Örebro och örebroarna ser fram emot veckan med Musikhjälpen i stan.

Musikhjälpens tema för 2016 är "Barn i krig har rätt att gå i skolan" och bakom spakarna sitter Kodjo Akolor, Josefine "Little Jinder" Jinder och "Howlin" Pelle Almqvist från bandet The Hives.

P4 Örebro har varit ut på stan och kollat vad örebroarna tycker om evenemanget och Emma Brodin är en som kommer att följa Musikhjälpen:

– Det kommer jag absolut att göra, jag tycker det är jätteroligt att det här har kommit till stan, och fortsätter:

– Jag tycker det är viktigt att engagera sig och att vi som stad visar att vi kan göra en bra grej av det här.

Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter. Skolor attackeras och ockuperas varje dag. Samtidigt är det en mänsklig rättighet att gå i grundskola och skolan kan vara skillnaden mellan liv och död. Temat för Musikhjälpen 2016 är därför "Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

– Det är ju ett bra ämne, jättebra, säger Hans Haginge.

Några som är med och bidrar är Karl-Axel Olsson och Wouter van Wessen som har en cafeteria och säljer fika, allt de kommer att få in kommer att gå till Musikhjälpen.

Musikhjälpen är nu i full gång och på söndag kväll kommer programledarna ut från buren igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".