Axel Öberg från The Bland i svart tillsammans med några ur publiken. I bakgrunden syns resten av medlemmarna i The Bland.
Axel Öberg från The Bland i svart tillsammans med några ur publiken. I bakgrunden syns resten av medlemmarna i The Bland. Foto: Maria Rinaldo/Sveriges Radio

Uppskattad spelning till förmån för Musikhjälpen

The Bland: Turnerat för att samla in pengar
0:59 min

Både välgörenhetsturné och en låt specialskriven till Musikhjälpen. Örebrobandet The Bland engagerar sig flitigt för att samla in pengar.

Örebrogruppen The Bland turnerar runt för att samla in pengar till Musikhjälpen. På onsdagseftermiddagen spelade de på Norrby träffpunkt för en gedigen skara seniorer.

– Det är kanon att de kommer hit, för oss som vill engagera oss men kanske inte kan gå ut nu när det är så halt, säger Natta Nordström, en av dem som satt i publiken.

Men The Bland har inte bara turnerat för att stödja Musikhjälpen. De ligger också bakom låten Monday morning, som just nu spelas flitigt i radio.

– Vi är örebroare och ville bidra lite extra i är när Musikhjälpen är här, så vi satte oss in i årets ämne och kände att det här kan vi skriva en låt om, säger bandets sångare Axel Öberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".