Klass TE15 vandring Karlskoga Örebro Musikhjälpen 2016
1 av 2
Det är klass TE15 från Möckelngymnasiet i Karlskoga som valt att promenera hela vägen till Örebro till förmån för Musikhjälpen. Under vandringen delade klassen upp sig i mindre grupper. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio.
Vandring Karlskoga Örebro Musikhjälpen Alexander Edström Sanfridsson, Paulina Alving, Elias Henriksson, Sofia Larsson, Morgan Adamsson.
2 av 2
Alexander Edström Sanfridsson, Paulina Alving, Elias Henriksson, Sofia Larsson, Morgan Adamsson. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio.

Skolklass går från Karlskoga till Örebro för Musikhjälpen

"Det har gått bra men det känns ju i benen"
3:13 min

Klass TE15 från Möckelngymnasiet i Karlskoga promenerade på torsdagen mellan Karlskoga och Örebro till förmån för Musikhjälpen.

Eleverna Paulina Alving, Elias Henriksson, Sofia Larsson och Morgan Adamsson berättar att det är ganska tungt.

– Jag tycker det har gått bra men det känns ju i benen än så länge. Det är bara att bita ihop och köra vidare!

– Det är väldigt tungt i benen, har man dåliga skor blir det fördjävligt. Det går inte för benen.

Eleverna började vandringen vid klockan 7 på morgonen. Till en början var det lite kallt men nu har de blivit varma i kläderna. Målet för vandringen är Musikhjälpens glasbur på Stortorget i Örebro. 

De ville göra något för Musikhjälpen men hade inte så många idéer så det fick bli den långa vandringen. Runt 25-26 elever är det som är ute och går. Det kan vara lite svårt att hålla humöret uppe.

– Det är ju att göra vad fan som helst egentligen. Det handlar om att bara kämpa, det är jäkligt tungt ibland, säger en elev.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".