Mikael Fahlander miljardsatsar i Haparanda.  Foto:Haparanda kommun
Mikael Fahlander har satsat miljarder i Haparanda. Arkivbild. Foto: Haparanda kommun

Mikael Fahlander upptaxeras med 8 miljoner

Företagaren Mikael Fahlander från Örebro har fått skattetillägg med totalt åtta miljoner kronor efter att han utretts av Skattemyndigheten.

Skattetillägget gäller drygt 4 miljoner kronor per år för 2011 och 2013.
Enligt Skattemyndigheten ska Mikael Fahlander ha undvikit skatt genom att ha lånat pengar till sig själv via bolag i Luxemburg.

Fahlander skriver i en kommentar, till P4 Örebro, att hans advokater anser att Skatteverket gjort en felaktig bedömning och kommer att överklaga beslutet.

2012 inledde Skatteverket en omfattande granskning av ägarbolagen till Assistansia, som en gång startades av Mikael Fahlander och en kompanjon i  Örebro.

Mikael Fahlander som länge förknippats med ett stort engagemang i Örebro hockey bor numera i Stockholm. Han har byggt upp en ansenlig förmögenhet först genom att bygga upp ett mycket lönsamt företag i assistansbranchen, och sedan sälja det.

Vinsten från försäljningen har han och en kompanjon investerat i en koncern som 2013 blev överens med Haparanda kommun om en satsning av ett arenabygge som skulle bli hemmaplan för hockeylaget Asplöven.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".