Patient fick lida i onödan - nu kritiseras USÖ

Ortopedkliniken på Universitetssjukhuset i Örebro får kritik av socialstyrelsen. Anledningen är en kvinnlig patient som tidigare opererats ett flertal gånger, men som vid sin operation i november förra året, fick utstå onödig smärta.

Kvinnan har opererats ett flertal gånger för sina problem med bland annat höftlederna.

En känd risk efter den typen av operation som patienten skulle genomgå, är att höftleden kan hoppa ur sitt läge. Det i sin tur kan medför stor smärta för patienten.

Det var just det som inträffade vid tre olika tillfällen. De första två gångerna fick den kvinnliga patienten vänta cirka 10 timmar på att man åtgärdade problemet, Vid det tredje tillfället fick patienten ligga hela natten utan att något gjordes åt hennes höftled, tack vare missförstånd mellan två läkare.

Det här kritiseras nu av socialstyrelsen som anser att ett universitetssjukhus av Örebros storlek ska kunna ha både personal och resurser för att undvika att nån måste vänta så länge med smärta, även om det skulle vara hård belastning på kliniken.

Ortopedkliniken har nu på sig till den 30 september att svara vilka åtgärder man täker ta till för att en sån här sak inte ska hända igen.