Segerjubel
Segerjubel
ÖHK - Skellefteå 3-2 efstr

Örebro hockey är vinnare igen

Glenn Gustafsson: bra energi hela matchen
1:33 min

Ett tidigt baklängesmål är det sämsta som kan hända ett lag i formsvacka

Och det var precis vad som hände då Marcus Pettersson gav Skellefteå ledningen och redan efter 2,52. Perioden blev sen ett ställningskrig där det inte skapades några speciellt heta målchanser så 0-1 efter den första.

I den andra ändras rollerna då i stället Örebro gör ett tidigt mål då Zamorsky skjuter 1-1 efter 4,59 och Örebro har sen vänt matchen när Greg Squires gör 2-1 och hemmapubliken är i extas.

Den extasen ska sen bara falera för när Skellefteås Sebastian Aho bara flippar in en puck mot Örebros mål så gör Julius Hudacek en jättetavla då han styr in pucken i egen kasse till 2-2.

Den tredje perioden inleds väldigt passivt från bägge lagen och inte förrän Skellefteå drar på sig två utvisningar i rad skapar hemmalaget ett bra tryck, men utan att kunna överlista Skellefteås målvakt så matchen går till förlängning.

Förlängningen blir verkligen underhållande då spelet böljar fram och tillbaks i tre mot tre spelet, men matchen går till straffar och Greg Squires blir matchhjälte genom att göra den avgörande straffen i suddenstraffar och två mycket viktiga poäng till hemmalaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".