Edvin och Eskil söker nytt hem.
Edvin, till vänster, och Eskil söker nytt hem. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.

Eskil och Edvin söker nytt hem

"Eskil är lite blyg men båda är keliga"
3:51 min

En vecka före jul var det någon som placerade en låda med två katter utanför en mataffär i Kumla. Katterna söker nu ett nytt hem.

Ulrika Lundgren jobbar på Djursjukhuset hund och katt i Kumla, där de upphittade, övergivna katterna nu bor. Hon har döpt dem till Eskil och Edvin.

Eskil är lite blyg medan Edvin nyfiket ser sig omkring när vi träffas i ett undersökningsrum. Eskil tinar upp efter ett tag, försäkrar Ulrika, och båda är keliga.

– De har nytta av varandra så jag vill att de kommer till samma hem, säger Ulrika, som kallas Katt-Ulrika. Hon brinner verkligen för katter och har redan tackat nej till några som velat ta hand om kattbröderna. Hon tror i alla fall att de är bröder, och att de är ungefär 1,5 år gamla.

– Jag vill att allt ska stämma. De har redan varit med om så mycket så nu ska de få ett permanent hem där de kan bo och trivas, förklarar hon.

Den som vill ha katterna får vara beredd på att Ulrika har en del frågor hon vill ställa. Allt för att det ska bli rätt. Men mest går hon på magkänslan.

På djursjukhuset tar hon mest hand om katter, både som är sjuka fysiskt och som behöver hjälp med beteendet.

Eskil och Edvin trivs på djursjukhuset, säger Ulrika, men nu är det dags att de hittar ett riktigt hem.

Den som är intresserad av att ta hand om katterna kan höra av sig till Ulrika Lundgren.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".