Presskonferens badanläggningar, Lennart Bondeson, Kenneth Nilsson, Per-Åke Sörman
Lennart Bondeson (Kd), Kenneth Nilsson (S), och Per-Åke Sörman (C) berättade om utredningen av Örebros badanläggningar. Foto: Madeleine Rapp/ Sveriges Radio

Badhuset i Brickebacken i Örebro kan rivas

Kommunalråd: Vi bygger ett nytt bad
0:34 min

Det behövs större eller fler badanläggningar i Örebro i takt med att befolkningen ökar i antal. Men badet i Brickebacken kan försvinna.

Eftersom befolkningen ökar krävs det att badanläggningarna får en större kapacitet att ta emot badgäster. Det visar en utredning från Örebro kommun.

Örebro kommun har låtit göra en översyn av Hagabadet, Eyrabadet, Gustavsvik och Brickebacken, samt utebaden i Vivalla och Varberga.

Den politiska majoriteten räknar med att behöva utöka med två helt nya badanläggningar i Örebro framöver.

Samtidigt är flera av de befintliga innomhusbaden gamla och slitna. Badhuset i Brickebacken är i störst renoveringsbehov.

– Vi kommer att ha kvar möjligheten att bada i Brickebacken. Om det betyder att vi kommer bygga ett nytt bad där inför framtiden och lägga ner det gamla, eller att renovera nuvarande har vi inte bestämt än, säger Lennart Bondeson, (kd) kommunalråd Örebro kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".