Storförlust för Örebro Innebandy mot Kalmarsund

1:59 min

Tanken var att Örebro Innebandy skulle ta sig vidare i kvalet genom att besegra Kalmarsund hemma, men så blev det inte.

Det gick inget vidare alls då IBF Örebro tillät Kalmarsund tidigt ta ledningen och sen rullade det på i baken för hemmaspelarna.

0-2 var resultatet efter den första perioden då Örebro inte fick fram många avslut då bortalaget var utmärkta med att täcka skott.

 

Detta fenomen fortsatte även i den andra perioden och Kalmarsund fick samma sköna start i perioden då 0-3 var ett faktum redan efter 2,01 och goda råda var nu dyra för hemmalaget.

Då exploderar Idrottshuset när Jonathan Strömberg reducerar på en fin pass från Aron Ohlson, bara 19 sekunder efter Kalmarsunds 0-3-mål och hoppet väcks igen.

Men Kalmarsund drar sen ifrån rejält och innan perioden är över står det 1-7 på resultattavlan och matchen är ju punkterad.

I början på den tredje perioden drar Hannes Karlsson på sig en utvisning efter 32 sekunder och 1,00 och 1-8.

Tre raka hemmamål gör att hoppet på nytt väcks och från 1-8 till 4-8 på tre minuter då Ekengren, Ohlson och Jirebeck reducerar i den ordningen. Då har man äntligen kommit ifrån alla skottäck genom att hitta diagonala lösningar som funkade mycket bättre istället för att komma in centralt där det var stopp.

Matchen slutade 4-10 efter två bortamål i slutet och nu måste Örebro hitta liknande lösningar som i den tredje perioden inför det helt avgörande mötet kommande helg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista