Bland tåg, höns och spindelnät i Hallsberg

4:24 min

Varje år kommer 12 000 besökare till Childrens upptäckarhuset i Hallsberg. Där kan de leka tandläkare, rockartist, affär eller lokförare.

Våra reportrar Anna Björndahl och Helena Johansson lekte loss en stund under torsdagsmorgonen, tillsammans med Lasse Lindberg.

– Jag är här varje dag och leker, säger han glatt.

Lasse är verksamhetschef på Childrens upptäckarhuset, som drivs genom en ekonomisk förening bestående av Hallsbergs kommun, Stiftelsen Activa och Hallsbergs Röda Kors-krets.

Childrens är samtidigt ett socialt företag som hjälper människor tillbaka in i arbetslivet.

Här finns möjlighet att leka tandläkare, doktor, affär, café och mycket annat.

Bland annat finns ett mörkt rum där barnen tycker om att krypa in och kanske bli lite skrämda.

Orsaken till att Anna och Helena åkte till Hallsberg var att en lyssnare gärna ville åka dit, men inte visste vad det fanns att göra där.

Förutom Childrens upptäckarhuset så besöktes även soppköket i kyrkan Saron i centrala Hallsberg, samt landsbygden utanför Östansjö.

– Vi lagar soppa till uppemot 60 personer, berättar Britt-Marie Karlsson, där hon står i köket i Saronkyrkan.

Hennes man ser till att borden ställs ut på rätt sätt, så att allt är klart till sopplunchen.

I utkanten av Östansjö hittade våra reportrar höns och tuppar som gick fritt i en trädgård. Samt en boklåda som inte var öppen för tillfället.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista