Vad ska du bli när du blir stor?

Clover Giles vill forska kring människans beteende

7:40 min

Clover Giles läser till psykolog på Örebro Universitet. Men hennes resa  började redan när hon valde att lämna hemlandet Skottland för ett nytt liv i Sverige.

För några år sedan bestämde sig Clover Giles för att förverkliga sin tonårsdröm, nämligen att flytta till Sverige. Hon fungerade över vad hon ville arbeta med i framtiden och bestämde sig för att studera till psykolog.  

– Så snart jag började läsa första kursen i psykologi kände jag direkt att det här är så sjukt spännande. Det är ju vetenskapen om människans beteende, säger hon.

Att studera till psykolog har varit tufft i perioder, men Clover tror att hon haft en fördel eftersom en stor del av undervisningen och kurslitteraturen är på engelska.

Nu har Clover fått sin första klient och berättar att hon får en kick av att märka att hon kan hjälpa genom allt det hon lärt sig. Samtidigt  trivs hon på universitetet och hoppas att hon ska ha möjligheten att fortsätta forska efter sin examen.

– Jag tror aldrig man blir färdigutbildad. Just nu finns ett projekt kring underlivssmärta. Det är spännande och viktigt område med kvinnoforskning, säger Clover. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista