Några av lärarna i Hallsberg kommer att vittna

0:33 min

Några av de lärare på Alléskolan i Hallsberg som vägrar vittna efter upploppet utanför skolan har ändrat sig och kommer nu att lämna vittnesmål.

Det säger åklagare Louise Helleday som leder förundersökningen om våldsamt upplopp vid Alléskolan i Hallsberg den 6 mars.

Det är Nerikes Allehanda som idag skriver att flera av lärarna som polisen vill förhöra efter upploppet på Alléskolan i Hallsberg inte vill medverka i utredningen

Enligt åklagaren Louise Helleday känner flera av en lärarna en oro och vill vara neutrala. Men nu har alltså några av dem ångrat sig och kommer att vittna.

– Nu har jag fått höra att några av dem kommer att lämna vittnesmål och det verkar än så länge inte vara alla men det vet inte jag om det är på gång att ändras också, säger åklagare Louise Helleday.

Sex personer sitter häktade misstänkta för våldsamt upplopp efter att bland annat sten kastades mot polisen utanför Alléskolan.

Åklagaren kan besluta om att vittnen ska förhöras med tvång men något sånt beslut har ännu inte tagits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista