Rekonstruktionen av Indianerna får fortsätta

2:27 min

Örebro tingsrätt har precis beslutat att rekonstruktionen av Indianerna får fortsätta, efter att bland annat stjärnföraren Antonio Lindbäck godkänt den summa han får av klubben.

Förhandlingen i Örebro tingsrätt började klockan 10 och efter en knapp halvtimme kom beslutet som ger andrum åt speedwayklubben. Borgenärerna Antonio Lindbäck, Närketryck och Skatteverket godkänner rekonstruktionsplanerna.

Indianerna har fram till den 7 juni på sig med rekonstruktionen.

– Ja det är bra att det får fortsätta men det kan aldrig bli roligt i alla fall, säger klubbens ordförande Dan-Åke Moberg.

Fram till juni ska klubben nu jobba på att få i ordning det som krävs för att kunna ställa upp i elitserien.

– Vi måste göra iordning en bana som går att köra på och vi måste se till att kiosker och sådant blir bemannat på det sätt det ska vara, säger Dan-Åke Moberg.

Klubbens advokat och rekonstruktör Anders Sandberg säger att beslutet att rekonstruktionen får fortsätta var förväntat och att beskedet från Antonio Lindbäck om att han godkänner summan klubben betalar honom också var väntat.

– Money talks. Det är alltid bättre att få några pengar än inga pengar, säger advokat Anders Sandberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista