Polis och tekniker på plats vid Öbos bovärdskontor i Vivalla, som brann i natt. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio
Polis och tekniker på plats i samband med att Öbos bovärdskontor i Vivalla brann. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio

KD vill ha mer resurser efter besök i Vivalla

Andreas Carlson: Viktigt att ha kraft att jobba förebyggande
0:40 min

Kristdemokraten Andreas Carlson i riksdagens justitieutskott vill ha mer resurser till polisen. Det sade han när han följde med polisen i Vivalla på fredagskvällen.

På fredagskvällen följde Kristdemokraten Andreas Carlson i riksdagens justitieutskott med polisen i bland annat Vivalla i Örebro för att se hur de jobbar och vår reporter Katarina Höije följde med.

Han vill se fler poliser i områden som Vivalla och bättre redskap för att bekämpa den grova brottsligheten. Andra förslag från Carlson som också sitter i konstitutionsutskottet är att renodla polisens arbete och arbeta nära civilsamhället som poliserna gör i Vivalla.

– Där behöver polisen ha en kontinuerlig närvaro för att det inte ska bli en så stor sak när det händer någonting. De som bor i det här området i Örebro och egentligen hela landet ska kunna lita på att polisen har de resurser som krävs och finns där när man behöver dem, säger Andreas Carlson.

Andreas Hällzon som är områdespolis säger att den grova droghandeln i Vivalla som pågår helt öppet i området stjäl resurser från det förebyggande arbete som ska vara i fokus för det 30-tal poliser som arbetar i området idag.

Mer om Drogernas Örebro län

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".