Jörgen Pettersson på sin gård i Södra Torpa.
1 av 3
Jörgen Pettersson på sin gård i Södra Torpa. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.
Nästan nyfödd kalv.
2 av 3
Nästan nyfödd kalv. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.
Jörgen har både kor och skogsbruk.
3 av 3
Jörgen har både kor och skogsbruk. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.

Jörgen Pettersson i Södra Torpa är med i Bonde söker fru

"Jag tror på kärlek vid första ögonkastet"
3:07 min

För ett par månader sedan blev Jörgen Pettersson i Södra Torpa norr om Askersund uppringd av TV4. Någon hade anmält honom till Bonde söker fru.

Jörgen blev förvånad, men nappade på erbjudandet att vara med. Nu har filmteamet varit ute på gården, och i påskhelgen kommer programmet att sändas då bönderna presenteras.

Sedan blir det till att vänta. Tanken är att kvinnor då ska skriva brev till Jörgen och de andra sju bönderna. Efter det bestämmer TV4 vilka bönder som ska få huvudrollerna. Om Jörgen blir en av de utvalda, så kommer fyra kvinnor flytta hem till honom på gården i Södra Torpa, en mil norr om Askersund. 

– Jag tror på kärlek vid första ögonkastet, och att jag ska hitta det stora klicket, säger Jörgen Pettersson.

Just nu håller korna på att kalva. Det är en intensiv period på gården. Men Jörgen menar att det visst finns tid och plats för kärleken.

– Det är klart att det är mycket att göra, men vi kan nog njuta av stunderna när vi har den lediga tiden. Det är ett fritt jobb ändå. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".