Inga glada miner hos Örebro Volley. Foto: Lasse Hellstrandh/Sveriges Radio
Inga glada miner hos Örebro Volley. Foto: Lasse Hellstrandh/Sveriges Radio
Volleyboll

Underläge, vändning men förlust igen för Örebro Volley

Sofie Sjöberg: - Riktigt tråkigt att vi kollapsade i femte!
2:28 min

Örebro kvitterade en 2-0-ledning för Hylte/Halmstads men orkade inte fullfölja i det korta femte setet. Det vann gästerna klart med 15-3 och leder därmed SM-semifinalserien med 2-0.

Örebrotjejerna inledde matchen på bästa möjliga sätt inför en verkligt entusiastisk publik i en näst intill fullsatt hall.

Man vann de första sju bollarna och hade en 9-2 ledning innan Hylte/Halmstad började plocka in poäng för poäng. Vid ställningen 10-10 vände matchen definitivt och setet slutade 17-25.

Eftersom gästerna dominerade även det andra setet, som man vann med hela tio bollar (15-25), talade inget för något annat än en 3-0-seger för halländskorna. 

Plötsligt började Örebros stjärnor producera med mer jämnhet än tidigare samtidigt som Hylte/Halmstads spel gick i baklås. Setsiffrorna i de två följande seten skrevs till 25-17 och 25-22.

Chansen att kvittera även i matchserien försvann när H/H tog det avgörande setets sex första poäng och sedan gick till en 11-1-ledning innan Örebro vann sin andra boll.

Om det ska bli spel om SM-guldet även i år måste alltså Örebro vinna samtliga återstående tre semifinalmatcher, varav två spelas på bortaplan.

Sofie Sjöberg, duktig libero i matchen, tror på det: "Vi är inte klara än!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".